bM 2011. március 12. 12:29

Beugró plusz egy kis reality

Szurdi Tamás és Kapitány Iván régi, jól bevált receptjét újította föl a minap. Az eredeti recept úgy hangzott, hogy végy egy színpadot, négy színészt, négy széket, egy műsorvezetőt, különböző improvizációs játékokat, kulturált humort, vedd fel az egészet egy televíziós műsorhoz, vágd össze, és fogyaszd jókedvvel! Hamar kiderült, hogy a dolog akkor is jól működik, ha még egy színészt hozzáadunk. Az új recept szerint pedig adjunk hozzá egy kávéskanálnyi realityt, hat potenciális Beugró-jelöltet, és az egészet öntsük le tejszínnel, szórjuk be színes cukorkákkal. Lássuk, mi sült ki belőle!

Ruttkay Laura kisorsolja, kikkel fog játszani
Az első versenyző: Ruttkay Laura (©Filmservice)

Mielőtt nagyon belemennénk a részletekbe, szeretnék valamit előkaparni az internet bugyraiból, Kapitány Iván egy 2008-as nyilatkozatát, melyet nyugodtan vehetünk a Beugró hitvallásának, küldetésének:

„Bebizonyosodott, hogy csillivilli díszlet nélkül, egyszerűen, sallangmentesen, altesti poénkodás nélkül is lehet szórakoztató műsort gyártani, ennek megfelelően én büszke vagyok rá, és meghatott, hogy sok ezren kérik a folytatást.”

Nos tekintsük meg ennek tükrében a tegnap este a Viasat 3-on indult Beugró pluszt!

Minden évadnak vannak új játékai. Ezek közül tegnap kettőt kaptunk, s nagy öröm, hogy idén egyik sem szponzororientált (gondoljunk csak A lakásra). Ellenben nem is zavarnak sok vizet. Az egyik, a Libikóka nem egészen működött olyan erősen, mint Novák Péter leírásából gondolhattuk volna, de nem is adott alkalmat friss humor bevonására, hisz csak annyi történet, ami mindig szokott, ha Rudolf Péter benne van egy jelenetben – most Rudolf Péter nélkül. A másik, az Időgép már jobban működött, de itt sem éreztem, hogy frissítene a játékok eddigi palettáján, szépen belesimul a többi közé. Tehát a játékfelhozatal nem hozott radikális változást.

Annál szembetűnőbb volt a váltás a külsőségek terén! Már a főcím is teljesen más, szépen idomul a műsor új színeihez (fehér és neonszínek). Új zene szól alatta, új animációkkal. Összességében jól megteremti a csillivilli hangulatot és mindenképpen jobban néz ki, mint a hatodik évad főcíme. Ugyanezek az animációk köszönnek vissza a műsor közben, amikor viszont már soknak hatnak. Engem legalábbis szörnyen zavart, hogy harminchatszor végig kellett néznem a „Beugró plusz”-felirat kiíródását. Ugyanitt kezdtek hiányozni a régi grafikai elemek, az új feladatcím-kiírások, kicsit ridegek, személytelenek. Az új díszlet jól néz ki, hamar meg lehet szokni a fehérséget, bár szerintem az m1-es díszlet volt eddig a legjobb, az volt a legotthonosabb, legbarátságosabb. Ami viszont nem működik, az a háttérben található monitor, amit nem szeret a kamera. Vibrálása egyfolytában elvonja a figyelmet a színészekről.

Kálloy-Molnár Péter és Debreczeny Csaba mint akrobaták
Játék közben: Kálloy Molnár Péter és Debreczeny Csaba (©Filmservice)

Ami pedig a realityvonalat illeti, sikerült beugrósan megoldani. Az első hat adásban fog bemutatkozni a hat versenyző, mindenkinek egy második félidő jut, mint az egykori Beugró beugróinak, előtte tiszta Beugrót kapunk. A jelöltek azonos feladatokat is fognak kapni, a könnyebb összehasonlítás végett. Versenyzőknek is díszes társaságot sikerült összeszedni:

  • Ruttkay Laura
  • Mészáros Béla
  • Fodor Annamária
  • Bozsó Péter
  • Csonka Szilvia
  • Balla Eszter (róla már volt szó a blogon).

Ruttkay Laura bár hamar belerázódott a játékba, nem volt olyan átütő, mint néhány korábbi vendég. Kíváncsian várom a többi előadó teljesítményét. Szavazni egyébként a Beugró Facebook-oldalán lehet (oldalt a „BEUGRÓ PLUSZ” feliratra kell kattintani). Így kritika nem érheti őket, hogy csak SMS-díjakat akarnak beszedni, ám érdekes, hogy a szavazás már elindult (a forgatás és sugárzás között eltelt időnek köszönhetően jóval hamarabb meg kell legyen az eredmény, minthogy mindenki adásba kerülne, de akkor miért van mindenkinek bemutatkozórésze?).

Még egy kérdés merül fel a csatornaváltással: mennyiben változik az ideológia? Hisz eddig is láttuk, hogy mindig – még ha nem is óriási, de mindenképpen érezhető – változásokat hozott ideológiai téren minden váltás. Gondolhatná az ember, hogy a Cool TV után a Viasat 3 csak konszolidáltabb lehet. Azonban a Beugró plusz ideális felvezetés lett az azt követő Éden 18+-hoz. Az epizód tele volt olcsó és altesti poénokkal. Persze, eddig is láthattunk ilyet a Beugrótól, de nem emlékszem, hogy ennyire koncentráltan. Természetesen így is szórakoztató volt a műsor, de nem ezért szerettük meg, nem így indult.

Március 21-ig megtekinthető itt az epizód:

A bejegyzés trackback címe:

https://onstage.blog.hu/api/trackback/id/tr122729070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása